Kallt i lägenheten?

Om du som boende har kallt i lägenheten och tror något är fel har vi skapat en guide för handboken (handbok.morbylund.se) som ni kan följa.

Jag har kallt i min lägenhet, vad ska jag göra?

Nedan följer en guide för hur du går tillväga om du har kallt i din lägenhet:

1. Mät temperaturen mitt i rummet, cirkaa en meter från marken.

2. Om temperaturen är under 21°, fota termometern och mejla  styrelsen@morbylund.se. Bifoga ditt telefonnummer så fastighetsskötaren kan kontakta dig.

3. Därefter bokas en tid med fastighetsskötaren som också kommer ut och mäter värmen i din lägenhet.

4. Om det är kallare än 21° startas en utredningen för att se varför radiatorerna inte skickar ut rätt temperatur värme i lägenheten.

Utetemperaturen kan variera kraftigt från en dag till en annan, exempelvis vid omslag från plusgrader till flera minusgrader under en kortare tid. Det gör att värmesystemet som styrs av bland annat utetemperaturen kan ta lite tid på sig att komma igång. Man får som hyresgäst eller bostadsrättsinnehavare ha lite tålamod med vårat gamla hus och ha överseende med att det är lite kallare en period innan värmesystemet helt kommit igång, men om man upplever att det är för kallt och inte blir varmare på några dagar (tänk ungefär fyra dagar) bör man höra av sig till sin hyresvärd eller styrelsen.