Vill du vara med i styrelsen?

Inför stämman söker valberedningen och styrelsen en ledamot och en till tre personer som kan tänka sig vara suppleanter i styrelsen! 

Vad gör en suppleant? 

En suppleant främsta roll är att vikariera för en ordinarie ledamot om denne inte kan närvara på ett styrelsemöte (som hålls en gång i månaden). Vidare så är det suppleantens egna intresse som styr hur mycket man vill göra. Vi ser gärna att du är ambitiös, kan tänka dig ta på dig större ansvar och inte är teknikfientlig. 

Vad gör en ledamot?

Ledamoten har ett större ansvar och får således ett större inflytande. Man förväntas närvara på samtliga styrelsemöten (vi försöker alltid boka så majoriteten kan vara med!) samt att man delar på allt annat arbete som styrelsen behöver göra. Alltifrån viktiga möten till att lämna matavfallspåsar till de som önskar sortera mat!

Varför ska man gå med i styrelsen? Styrelseordförande har ordet: 

“Det. Är. Roligt. Tro det eller ej så har vi väldigt kul på våra möten, vi är ett glatt gäng i åldrar från 25-41med en rad olika kompetenser och nyttjar dessa för att på bästa sätt värna om föreningen och dess medlemmar. Vi hade inte gjort det flera år i rad om det inte var mer roligt än tufft. 

Andra starka argument är att det är meriterande (medlemskontakten, entreprenörskontakten och det generella ansvaret för föreningen ser bra ut på ett CV), man får vara med och påverka (vi väljer färg, form och stil på mycket i huset och till alla projekt – som en del av det ansvar stämman gett oss), och arbetet är viktigt. 

Man kan göra det enkelt och se till fakta, en BRF kräver en styrelse. Saknas en styrelsen en vacker dag finns en stor risk att föreningen likvideras, vilket är ett fint ord som egentligen betyder att  föreningen går i konkurs. Detta vill vi alla i föreningen självklart undvika då vi har investeringar i form av våra bostäder här. Därför behöver alla hjälpa till för att hålla föreningen igång. Vi har nu en unik chans att lära upp framtida ledamöter under kommande år innan några av oss i sittande styrelsen kommer trampa ner och minska vår arbetsbörda.”

I dagsläget består styrelsen av valberedningen rekommenderade sju ledamöter, men efter stämman avgår en ledamot som flyttar. Därför ser styrelsen gärna att en till medlem går in som ledamot och att vi fyller på suppleantstolarna så att det blir enklare för kommande år att kanske lyfta in supplenater som ledamöter! Det är det en väldigt bra chans att gå med i styrelsen som suppleant i år för att under ett år lära sig våra verktyg, rutiner och regler för att i bästa fall gå upp som ledamot under stämman 2021. 

Det är jättebra om du har en egen dator/ipad för att jobba på. Styrelsen använder Slack för intern kommunikation och Trello för ärendehantering, styrelsen hjälper dig såklart komma igång med detta om du inte kan det. 

Är du intresserad av att gå med i styrelsen? Besök då styrelserummet (KV vid tvättstugan) den 24/5-2020 kl. 14.00 för att träffa någar av de ledamöter som sitter i styrelsen. Ställ frågor om styrelsearbetet och berätta varför du vill gå med i styrelsen!

/Valberedningen/styrelsen i Mörbylund 11-15